با رشد و توسعه شبکه های انرژی، نیاز به هوشمند سازی شبکه و امکان مانیتورینگ، قرائت و کنترل از راه دور، هر روز بیشتر از قبل احساس می گردد. مشکلات ناشی از قرائت ها توسط ماموران همانند نبود مشترکین، اشتباه در قرائت، وجود مانع و همچنین تاخیر در جمع آوری و مدیریت داده های جمع آوری شده از جمله مشکلاتی است که با رشد و توسعه شبکه بیشتر خودنمایی می کنند. از جمله مزایای هوشمند سازی شبکه های انرژی امکان کنترل لحظه ای حجم تولید بر اساس میزان مصرف مشترکین می باشد. به عنوان مثال در شبکه توزیع برق، درصورتیکه تولید بیشتر از حجم مصرف مشترکین باشد، شرکت توزیع متضرر خواهد شد و تولید کمتر از مصرف نیز منجر به خاموشی خواهد شد. در نتیجه در حال حاضر این مسئله بسیار حائز اهمیت می باشد.
شرکت Robustel در سال 2010 در چین تاسیس گردید. فعالیت این شرکت در زمینه اینترنت اشیا IoT و صنعت M2M (ارتباط میان ماشین ها) می باشد و توانسته است راه کارهای مختلفی را ارائه نماید. این شرکت پس از گذشت چند سال به یکی از شرکت های پیشرو در طراحی و تولید مودم های صنعتی تبدیل گردید.
اندازه گیری میزان گاز مصرفی از اندازه گیری های چالش برانگیز می باشد! چراکه اندازه گیری حجم گاز استفاده شده تحت تاثیر فشار و دما متفاوت خواهد شد و این دو پارامتر نیز متغیر می باشند. برای کنترل میزان خطای اندازه گیری شده توسط کنتورهای گاز، از تصحیح کننده گاز استفاده می شود. این تصحیح کننده ها، خود نیز پس از مدت زمان مشخصی نیاز به کالیبراسیون مجدد پیدا می کنند. نرم افزاری که جهت مدیریت و بالانس گاز مورد استفاده قرار می گیرد این وظیفه را بر عهده دارد تا اطلاعات موجود را جمع آوری نماید و بتواند آن ها را تحلیل و تصحیح نماید و در گزارش هایی به ما اعلام نماید تا مصرف ثبت شده و مصرف واقعی به چه میزان بوده است.
LTE مخفف Long Term Evolution به معنی "تکامل بلند مدت" می باشد. زمانیکه تکنولوژی 4G معرفی و ارائه گردید، سرویس دهندگان اینترنت 4G نتوانستند سرعت معرفی شده 4G را به مصرف کنندگان ارائه نمایند. به همین دلیل اینترنت 4.5G یا LTE معرفی گردید که در این تکنولوژی نسبت به 4G تغییراتی در فرکانس و پهنای باند اعمال گردید و سعی شد تا مصرف کنندگان تجربه سرعت و کیفیت بالاتری را تجربه نمایند.
شرکت Advantech در سال 1983 میلادی فعالیت خود را در زمینه تجهیزات اتوماسیون صنعتی آغاز نمود. این شرکت در زمینه تولید دستگاه های مورد نیاز در مانیتورینگ و کنترل از راه دور فعالیت می نماید. از نمونه محصولات تولیدی آن می توان به مودم های صنعتی اشاره نمود. مودم Advantech قابلیت برقراری ارتباط از طریق بستر اینترنت تلفن همراه و به صورت 2G/3G/4G را دارا می باشد.
قرائت از راه دور تجهیزات، امکاناتی در اختیار صنعت قرار داده است که باعث بوجود آمدن تحولی در آن شده است. افزایش فوق العاده سرعت جمع آوری اطلاعات در مقایسه با روش سنتی، دقت اطلاعات جمع آوری شده و اطمینان آن ها از دست آوردهای این تکنولوژی می باشد.
مودم GPRS و مودم GPS کلاسی از مودم های بی سیم هستند که برای ارتباط از طریق شبکه GSM و GPRS طراحی شده اند. برای فعال کردن ارتباط با شبکه، دقیقاً مانند تلفن های همراه به یک سیم کارت (ماژول هویت مشترک) نیاز دارند. مودم های صنعتی پل ارتباطی میان تجهیزات نصب شده و نرم افزارهای مانیتورینگ از راه دور می باشند.
مودم 3G و مودم 4G دستگاه هایی هستند که با کمک آن ها می توانیم با سرعت بالا به اینترنت متصل شویم. این بدان معنی است که سیگنال اینترنت به جای ارسال و دریافت از طریق کابل یا خط تلفن، از طریق امواج پخش می شود. فناوری تا حد زیادی همان است که برای ارائه محتوای اینترنتی به تلفن های همراه استفاده می شود. این نوع از مودم ها همانند تلفن های همراه به سیم کارت نیاز دارند که می توان از سیم کارت های مخصوص دیتا نیز در آن ها استفاده نمود (سیم کارت مخصوص دیتا سیم کارتی است که قابلیت تماس ندارد و فقط جهت دریافت و ارسال پیامک و دیتا از آن استفاده می گردد). مودم 3G از نقطه نظر فناوری با مودم 4G تفاوت هایی دارد که مودم 4G در نهایت سرعت ارتباطی بالاتری را در اختیار قرار می دهد. مودم ها با توجه به محل استفاده انواع مختلفی دارند. مودم هایی که در صنایع استفاده می شوند، جهت ارتباط دستگاه ها و تجهیزات نصب شده و در نهایت کنترل و مانیتورینگ آن ها از راه دور کاربرد دارند. از انواع دیگر می توان به مودم هایی اشاره نمود که در منازل استفاده می شوند و کاربرد خانگی دارند و با کمک آن ها دستگاه های موجود در خانه مانند تلفن همراه، کامپیوتر، تلویزیون، کنسول بازی، دوربین مدار بسته و... به اینترنت متصل می شوند.
کنتور پدالی در حقیقت یک کنتور حجمی است که شامل یک روتور یا تیغه است که در مسیر آب قرار می گیرد. این کنتور از نیروی مکانیکی آب استفاده می کند و هنگامیکه آب از محفظه اندازه گیری عبور می کند، تیغه را می چرخاند. سرعت چرخش روتور متناسب با سرعت عبور آب از کنتور می باشد. این چرخش توسط مکانیسمی به قسمت نمایش دهنده منتقل می شود و در آنجا عملیات محاسبه حجم آب و... به صورت مکانیکی و یا الکترونیکی انجام می شود. درحال حاضر در اغلب این نوع کنتورها بر روی روتور یک آهنربا تعبیه می شود که با هربار چرخش از روبروی یک سنسور حساس به میدان مغناطیسی عبور می کند و یک پالس (ولتاژ القایی) با یک فرکانس تولید می نماید. هرچقدر سرعت چرخش بیشتر باشد تعداد این پالس ها در واحد زمان و مقدار ولتاژ القا شده نیز بیشتر می شود. این کنتورها با دقت بالا نیز تولید می شوند و می توانند حرکت آب در جهت معکوس را تشخیص دهند. سیگنال پردازش شده می تواند برای کنترل فرایند، ایجاد زنگ هشدار، ارسال سیگنال به سایر دستگاه ها و... استفاده شود.
کنتور آب کشاورزی جهت اندازه گیری آب مورد استفاده برای آبیاری مزارع، باغ ها و... مورد استفاده قرار می گیرد. منابع برداشت آب کشاورزی می تواند سطحی مانند رودخانه و یا چاه باشد.
تمامی حقوق این سایت به شرکت سنجش افزار آسیا تعلق دارد.