اخبار و مقالات

Loading_saa Loading_saa

این رویداد روز دوشنبه 6 تیر ماه در ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری کشور و در چهار محور موضوعی، کنتور هوشمند، زیرساخت‌های انتقال داده، پلتفرم‌های تحلیل داده و الزامات و مقرررات و تنظیم‌گری با حضور وزیر نفت، معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، دکتر چگینی مدیرعامل و معاونان شرکت ملی گاز ایران و برخی نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس برگزار شد.

بیشتر بدانید

سیستم جمع آوری اطلاعات در راستای نیاز به خواندن، ثبت، بررسی و تحلیل اطلاعات به وجود آمده است. به عنوان مثال جمع آوری اطلاعات سنسورها، تجهیزات و دستگاه های نصب شده در یک نیروگاه مانند دما، فشار، ولتاژ، جریان و...

بیشتر بدانید

بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران از 23 الی 26 اردیبهشت ماه با مشارکت تعداد ۱۲۰۰ شرکت داخلی و ۴۴ شرکت خارجی برگزار گردید. شرکت سنجش افزار آسیا در سالن اختصاصی 37A توسط مدیران ارشد، مسئولین، نمایندگان محترم مجلس و هیئت های خارجی مورد بازدید قرار گرفت.
از بازدید کنندگان گرامی می توان دکتر اوجی وزیر محترم نفت، دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر چگینی مدیر عامل شرکت ملی گاز، دکتر شاه میرزایی مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC)، دکتر خجسته مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت و معاونت وزیر نفت، دکتر اکبری مدیر عامل ساتکاب، دکتر عسکری مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس، دکتر شریعتی هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس، دکتر شریف زاده دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نمایندگان مجلس و... را نام برد.

بیشتر بدانید

در این ویدئو با کنتور آب الکترومغناطیسی هوشمند شرکت سنجش افزار آسیا مدل MWM-525 آشنا می شویم. این کنتور باتری بیس بوده و قادر هست بدون برق نیز کار کند. این کنتور علاوه بر اندازه گیری دقیق میزان جریان آب های سطحی و زیر زمینی قادر است تمامی رخدادها و اطلاعات مربوط به روند برداشت آب را طی دوره های زمانی مشخص شده، ثبت و ذخیره نماید. این کنتور قادر است از طریق ارتباط با کنتور هوشمند برق و یا به صورت مستقل از آن و با ارتباط مستقیم با شبکه مخابراتی تلفن همراه و با استفاده از بستر دیتا، اطلاعات خود را برای نرم افزار قرائت از راه دور کنتورها مخابره نماید و از همین طریق تنظیمات لازم را از نرم افزار دریافت نماید.

بیشتر بدانید

IEC62056 مجموعه ای از استانداردها برای تبادل اطلاعات در کنتورهای برق می باشد که توسط کمیسیون بین المللی الکترونیک IEC(مخفف International Electrotechnical Commission) بوجود آمده است. پروتکل IEC61107 یا در حال حاضر IEC62056-21، یک استاندارد بین المللی جهت قرائت کنتور توسط یک دستگاه قرائت می باشد. این پروتکل برای کار با هر رسانه ای از جمله اینترنت طراحی شده است. پروتکل IEC62056-21 جهت ارتباط مستقیم با کنتور برق ایجاد شده است و با استفاده از آن می توان کنتور را قرائت نمود و یا به تنظیمات آن دسترسی پیدا کرد و اصلاحات مورد نیاز را انجام داد.

بیشتر بدانید

پروتکل IEC60870-5-104 (به صورت مختصر IEC104) توسعه یافته پروتکل IEC60870-5-101 (به صورت مختصر IEC101) با تغییرات در انتقال، شبکه، پیوند و سرویس لایه فیزیکی متناسب با دسترسی کامل به شبکه است. این استاندارد برای اتصال به LAN (شبکه محلی) از یک رابط TCP / IP باز برای شبکه استفاده می کند و می توان از روترهایی با امکانات مختلف (ISDN، X.25، رله فریم و غیره) برای اتصال به WAN (Wide Area) استفاده کرد. لایه کاربردی IEC104 همانند IEC101 با برخی از انواع داده ها و امکانات استفاده نشده حفظ شده است. در استاندارد دو لایه پیوند جداگانه تعریف شده است که برای انتقال داده از طریق اترنت و خط سریال مناسب است (PPP - point to point protocol). فیلد داده های کنترلی IEC104 شامل انواع مختلف مکانیزم ها برای مدیریت موثر هماهنگ سازی داده های شبکه است.

بیشتر بدانید

IEC60870-5 یکی از استانداردهای IEC60870 است که سیستم هایی را که برای کنترل از راه دور (اسکادا) در مهندسی برق و برنامه های اتوماسیون سیستم قدرت استفاده می شود، تعریف می کند. قسمت 5 از استاندارد IEC60870 یک پروفایل ارتباطی برای ارسال پیام های پایه ای کنترل از راه دور (SCADA) بین دو سیستم را فراهم می کند، که از مدارهای ثابت متصل شده مستقیم بین سیستم ها استفاده می کند.

بیشتر بدانید

پروتکل HART

1401/01/08

پروتکل HART (مخفف Highway Addressable Remote Transducer) یک پروتکل ارتباطی باز اتوماسیون صنعتی آنالوگ و دیجیتال است. برجسته ترین مزیت آن این است که می تواند نسبت به اندازه گیری جریان آنالوگ قدیمی 4-20 میلی آمپر، با تقسیم جفت سیم های استفاده شده توسط سیستم های میزبان آنالوگ ارتباط برقرار کند. پروتکل HART به طور گسترده ای در سیستم های فرایند و ابزار دقیق از برنامه های کوچک اتوماسیون تا برنامه های صنعتی بسیار پیچیده استفاده می شود.

بیشتر بدانید

پروتکل Mbus

1401/01/08

Mbus یک کانال ارتباطی پیام گرا و انعطاف پذیر برای گروهی از اجزای سازنده فراهم می کند که ممکن است روی چندین میزبان در یک شبکه محلی توزیع شود. سرویس های انتقال Mbus شامل ویژگی های مفیدی مانند موقعیت همتا (peer location)، ارتباط و امنیت نقطه به نقطه (point-to-point) و گروهی است. پروتکل Mbus برای زبان های برنامه نویسی مختلف و سیستم عامل های مختلف از جمله رایانه های کوچک تک تراشه پیاده سازی شده است. پروتکل MBus یک استاندارد اروپایی (استاندارد EN 13757-2 برای لایه فیزیکی و پیوندی و استانداردEN 13757-3 برای لایه کاربردی) است. رابط M-Bus برای برقراری ارتباط روی دو سیم ساخته شده است و مقرون به صرفه است. نوع رادیویی MBus بی سیم نیز در استاندارد EN 13757-4 مشخص شده است.

بیشتر بدانید

پروتکل Modbus

1401/01/08

 یک پروتکل ارتباط سریال است که در ابتدا توسط Modicon (اشنایدر الکتریک فعلی) در سال 1979 برای استفاده با کنترلرهای منطقی قابل برنامه ریزی (PLC) منتشر شد. Modbus به یک پروتکل ارتباطی استاندارد تبدیل شده است و اکنون یکی از ابزارهای معمول در دسترس برای اتصال دستگاه های الکترونیکی صنعتی است. پروتکل Modbus در محیط های صنعتی محبوب است زیرا به صورت رایگان منتشر می شود و از حق امتیاز برخوردار نیست. این برنامه برای کاربردهای صنعتی ساخته شده است، به کارگیری و نگهداری آن در مقایسه با سایر استانداردها نسبتا آسان است و محدودیت های کمی - غیر از اندازه دیتاگرام (بسته) - در قالب داده های منتقل شده دارد.

بیشتر بدانید