Loading_saa Loading_saa

گاز طبیعی دارای تاریخی چند هزار ساله است. تقریباً در سال ۹۴۰ قبل از میلاد، مردمان سرزمین چین با استفاده از نی‌های تو خالی گاز طبیعی را از محل آن در خشکی به ساحل رسانده و از آن برای جوشاندن آب دریا و استحصال نمک استفاده می‌کردند. برخی از صاحب نظران بر این باورند که چینی‌ها چاه‌های گاز را حتی تا عمق ۶۰۰ متری نیز حفر می‌کردند. همچنین حفر چاه‌های گاز در ژاپن در حدود سال ۶۰۰ پیش از میلاد گزارش شده است. سایر تمدن‌های باستانی نیز خروج گاز از زمین را متوجه شده و دریافته بودند که قابل اشتعال است و می‌سوزد؛ لذا معابدی برای محصور نگه داشتن این «شعله‌های جاودان» پر رمز و راز که بازدیدکنندگان به دیده احترام به آن‌ها می‌نگریستند بنا شد. گزارش‌های مختلفی از ستون‌های آتش و آبی جوشان و سحرآمیز که مانند روغن شعله‌ور می‌شد به ثبت رسیده‌است. اما اهمیت گاز طبیعی به عنوان سوخت مورد استفاده در زندگی بشر از اوایل دهه ۱۹۳۰ آغاز شد. در اواخر قرن بیستم مشخص شد که گاز طبیعی در بخش اعظم جهان صنعتی به یک منبع انرژی بسیار ضروری و حیاتی مبدل شده‌است. زغال‌سنگ در قرن نوزدهم انقلاب صنعتی را سبب شد و نفت خام که سوخت قرن بیستم بود باعث توسعه اقتصادی در جهان شد.

بیشتر بدانید

دانشمندان از نظریه‌ای تازه در چگونگی شکل‌‌گیری زمین و داستان پر فراز و نشیب پدید آمدن آب در این سیاره، پرده برداشته‌‌اند.

بیشتر بدانید

فیوزها

1397/11/30

فیوز

از فیوز برای محافظت سیم و کابل و دستگاه های اندازه گیری؛ ترانسفورماتور؛ ماشین های الکتریکی و دیگر مصرف کننده ها در مقابل جریان های اضافی و اتصال کوتاه استفاده می شود. البته فیوز در جایی بکار می رود که ارزش نصب یک رله و یا یک کلید جریان را نداشته باشد.

بیشتر بدانید

آب های زیرزمینی مهم ترین منبع آب شیرین جهان هستند. آب آشامیدنی 2 میلیارد نفر مستقیما از آب های زیرزمینی تامین می شود و برای آبیاری بزرگ ترین بخش تهیه غذا در جهان استفاده می شود.

بیشتر بدانید

در این مقاله به معرفی برق سه فاز، تفاوت آن با برق تکفاز، دلیل نداشتن نول، انواع اتصال در برق سه فاز، روش های اندازه گیری توان و مزایای برق سه فاز خواهیم پرداخت.

بیشتر بدانید

در این مقاله به بررسی اصطلاحات مورد استفاده در صنعت برق و معانی آن ها پرداخته و همچنین انواع فیدر و انواع انشعابات برق را مورد بررسی قرار می دهیم.

بیشتر بدانید

در قسمت پایانی به هادی ها، پایه ها، مقره ها، یراق آلات خطوط هوایی شبکه های توزیع، کنسول ، کراس آرم و آرایش پایه ها، محاسبات الکتریکی خطوط هوایی، حریم خطوط هوایی شبکه های توزیع، محاسبات مکانیکی خطوط هوایی توزیع، مسیریابی و نقشه برداری خطوط هوایی توزیع می پردازیم.

بیشتر بدانید

در قسمت قبل به مقایسه سیستم های زمینی و هوایی، صرفه اقتصادی، مشکلات اجرایی، تعمیر و عیب یابی، حفظ زیبایی محیط و حریم ها و حادثه آفرینی و ایمنی پرداختیم. در این قسمت به توضیح پیرامون توسعه شبکه های توزیع، خطوط فشار متوسط (ولتاژ اولیه)، خطوط فشار ضعیف (ولتاژثانویه)، پست ها (ایستگاه های) توزیع می پردازیم.

بیشتر بدانید