9/6/2021
0
آب یکی از مهمترین منابع طبیعی حیات می باشد و افزایش روز افزون مصرف آن، اندازه گیری و مدیریت میزان آب مصرف شده را به یکی از مهم ترین کارهای حال حاضر تبدیل نموده است. در بسیاری از نقاط آب به صورت کنترل نشده درحال مصرف می باشد که خود به مسئله کمبود آب منجر خواهد شد. کنتورهای آب حجم آب مورد استفاده در ساختمان های مسکونی، تجاری، کاربری های صنعتی، کشاورزی، باغ و... را که توسط سیستم آبرسانی عمومی، چاه آب و یا آب های سطحی تامین می شوند اندازه گیری می کنند.
زمان ساخت اولین کنتور بطور واضح مشخص نیست اما شواهدی که در دست می باشد ما را به زمان مصر باستان می برد، زمانی که آبیاری یکی از فعالیت حیاتی برای بقا بوده است. اولین تلاش ها برای ساخت کنتور به صورت تجاری در سال 1820 میلادی صورت پذیرفته است.
انواع مختلفی از کنتورهای آب وجود دارند که روش اندازه گیری جریان آب، نوع کاربری نهایی، میزان جریان مورد نیاز و الزامات دقت، تعیین کننده نوع کنتور مورد نیاز می باشند.
Reinhard Woltman متولد 1757میلادی یک مهندس هیدرولیک آلمانی بود که بیشتر به عنوان مخترع کنتور WI شناخته می شود.
کنتور WI مخفف Woltman Irrigation می باشد. عکس زیر اولین نمونه ایست که Woltman ساخته است و برای اندازه گیری جریان هوا و آب مورد استفاده قرار گرفت:
کنتور WI در حقیقت یک کنتور حجمی است که شامل یک روتور یا تیغه است که در مسیر آب قرار می گیرد. این کنتور از نیروی مکانیکی آب استفاده می کند و هنگامیکه آب از محفظه اندازه گیری عبور می کند، تیغه را می چرخاند. سرعت چرخش روتور متناسب با سرعت عبور آب از کنتور می باشد. این چرخش توسط مکانیسمی به قسمت نمایش دهنده منتقل می شود و در آنجا عملیات محاسبه حجم آب و... بصورت مکانیکی و یا الکترونیکی انجام می شود. درحال حاضر در اغلب این نوع از کنتورها بر روی روتور یک آهنربا تعبیه می شود که با هربار چرخش از روبروی یک سنسور حساس به میدان مغناطیسی عبور می کند و یک پالس تولید می نماید. هرچقدر سرعت چرخش بیشتر باشد تعداد این پالس ها در واحد زمان نیز بیشتر می شود. این کنتورها با دقت بالا نیز تولید می شوند و می توانند حرکت آب در جهت معکوس را تشخیص دهند.
فرمول محاسبه حجم آب عبوری از کنتور بدین شرح می باشد:
کاربرد کنتور WI محدود به آب نبوده و قادر هستند در کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار گیرند:
مانند آب، هیدروکربن ها، گازوئیل، مایعات برودتی، هوا و گازهای صنعتی.
تمامی حقوق این سایت به تعلق دارد.