اخبار و مقالات

Loading_saa Loading_saa

حذف کدورت، از سه جنبه زیبا شناسی، گرفتگی فیلترها و گندزدایی دارای اهمیت است. به دلیل وجود ارتباط بین کدورت و بعضی از مشخصه های میکروبی از جمله کیست ژیاردیالامبلیا، کدورت به عنوان شاخصی غیر مستقیم در تعیین راندمان حذف یا میزان حضور این عوامل در نظر گرفته می شود.

کدورت آب معیاری برای میزان جذب یا پراکندگی نور، در اثر وجود ذرات معلق و کلوئیدی در آب است که می تواند علاوه بر بد کردن ظاهر آب باعث انسداد در مجاری انتقال آب و نشان دهنده غیر سالم بودن آب (البته به صورت غیر مستقیم) باشد. وجود کدورت در آب می تواند مانع ضدعفونی کردن مناسب آب و حذف پاتوژن ها (میکروب های بیماری زا) شود.

قسمت عمده کدورت در آب های سطحی، ناشی از فرسایش مواد کلوئیدی نظیر خرده سنگ ها، خاک رس، اکسیدهای فلزی ناشی از فرسایش خاک و مجاورت منابع آب با فعالیت های صنعتی است. کدورت با جذب نور، مانع عبور نور از آب می شود بر همین اساس کدورت را بعنوان یک عامل غیر مستقیم آلودگی آب می شناسند. مطالعات نشان می دهد فرسایش خاک در نزدیکی منابع آب های سطحی و وقوع سیلاب دو عامل اصلی کدورت آب های آشامیدنی در ایران هستند.

بیشتر بدانید

در این ویدئو خواهیم دید که کنتورهای الکترومغناطیسی به چه شکلی کار می کنند. این نوع کنتور را می توان در هر شرایط و برای هر نوع سیالی با سایز های مختلف لوله استفاده نمود.

بیشتر بدانید

گاهی اوقات با برخورد صاعقه به زمین خسارات جانی و مالی فراوانی بر جای می ماند. بطور کلی حوادثی که توسط صاعقه پدید می آید به دو گروه تقسیم می شوند:

  • حوادث ناشی از برخورد مستقیم صاعقه
  • حوادث ناشی از اثرات غیر مستقیم صاعقه

وقتی به یک ناحیه مشخص صاعقه اصابت می کند، می تواند سبب خسارات قابل توجهی که معمولا با آتش همراه است شود. حفاظت در برابر این خطرات توسط صاعقه گیرهایی که با سیستم الکترونیکی کنترل می شوند فراهم می گردد. بطور طبیعی درست قبل از صاعقه، محتوای الکتریکی اتمسفر بطور ناگهانی افزایش یافته و این تغییر وضعیت توسط سیستم حس می گردد. صاعقه گیرهای الکترونیکی، انرژی موجود در هوای پیش از طوفان که حدود چندین هزار ولت بر هر متر است را جذب و ذخیره می نماید و در نهایت با تخلیه بار الکتریکی خازن ها بین الکترودهای فوقانی و مرکزی، هوای اطراف را یونیزه می کند و شرایطی را بوجود می آورد که صاعقه به سمت آن هدایت می شود.

بیشتر بدانید

گاز طبیعی مخلوطی از گازهای قابل اشتعال می باشد که به طور طبیعی در زیر زمین وجود دارند. گاز طبیعی عمدتا مخلوطی است از گازهای:

  • متان
  • اتان
  • و اندکی گازهای سنگین تر از جمله:
    • پروپان
    • بوتان

گاز طبیعی معمولا ناخالصی هایی مانند سولفید هیدروژن (H2S)، دی اکسیدکربن (CO2) و ترکیبات گوگرد نیز به همراه دارد. لازم به ذکر است میزان ترکیبات یاد شده می تواند در زمین های مختلف متفاوت باشد. به همین دلیل میزان متان موجود در گاز طبیعی با توجه به میدان گازی بین ۸۴ تا ۹۷ درصد متغیر است. گازهای خروجی پس از استخراج از چاه به سمت پالایشگاه گاز هدایت می شوند.

بیشتر بدانید

در این ویدئو خواهیم دید که کنتورهای آلتراسونیک به چه شکلی کار می نمایند. از این نوع کنتور می توان برای هر نوع سیالی و هر سایز لوله ای استفاده نمود.

بیشتر بدانید

تأمین آب سالم همواره یکی از دغدغه های بشر بوده است. دغدغه ای که امروزه با توسعه صنایع و مصرف کودهای شیمیایی بیشتر شده است. رهاسازی فاضلاب صنایع در محیط زیست و افزایش آلودگی خاک ها در اثر استفاده از کودهای شیمیایی باعث شده تا محیط زیست و به تبع آن منابع آب بیشتر آلوده شوند.

بیشتر بدانید

نمایشگاه سازگاری با کم آبی در ساختمان وزارت نیرو در روز های 3 الی 5 تیرماه با حضور مدیران، معاونین و کارشناسان محترم وزارت نیرو، شرکت های آب و فاضلاب و آب منطقه ای از استان های سراسر کشور، جهاد کشاورزی، اساتید و دانشجویان و دانش آموزان فرهیخته از سراسر کشور برگزار گردید. غرفه شرکت سنجش افزار آسیا مفتخر به بازدید توسط آقایان مهندس رحمانی و مهندس زارع از وزارت نیرو، مهندس موسوی از آب منطقه ای مازندران، مهندس پورجعفر معاونت محترم حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای خراسان جنوبی، مهندس دبیری مدیریت محترم شرکت آب و فاضلاب منطقه دو تهران، مهندس کیانی از شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل، مهندس قوشه ای از آب منطقه ای سمنان، مهندس کمالی معاونت محترم برنامه ریزی، مهندس روحی از شرکت شهرک های صنعتی و سایر مدیران، معاونین و کارشناسان محترم و گرامی آب و فاضلاب و آب منطقه ای سراسر کشور گردید.

بیشتر بدانید

برگزاری نمایشگاه تخصصی سازگاری با کم آبی

آدرس: تهران، انتهای اتوبان کردستان، وزارت نیرو

زمان: 3 الی 5 تیرماه

بیشتر بدانید

آب شرب به آبی گفته می شود که برای مصارف آشامیدنی سالم باشد. این آب در پی عملیات تصفیه آب، آلودگی زدایی و یا فیلتر کردن باید بتواند استانداردهای از پیش تعریف شده برای آب قابل شرب را برآورده سازد. آب شرب باید عاری از هرگونه باکتری، میکروب و آلودگی های شیمیایی که برای آشامیدن و پخت و پز مضر هستند، باشد. برای مثال آب لوله کشی شهری که از تصفیه خانه ها به منازل پمپاژ می شود، مصداق آب شرب می باشد. روش های دیگر تولید آب شرب از منابع آبی فیلتراسیون با اسمز معکوس، استفاده از لامپ فرابنفش (UV) و یا تقطیر کردن را شامل می شود.

بیشتر بدانید

یکی از تجهیزات اصلی در هر ایستگاه برق فشار قوی سکسیونرها (Sectionner) هستند. لفظ سکسیونر لغتی است فرانسوی و به معنای جدا کننده، و با دیس کانکتورها (Disconnector) نباید اشتباه گرفت (دیس کانکتور به معنای قطع کننده است). اما بصورت عام این دو لغت را تواماً در نقشه ها و محاورات برای سکسیونرها بکار می برند.

بیشتر بدانید